Webfleet signaleert de trends voor de transportsector in 2024

Webfleet signaleert de trends voor de transportsector in 2024

11 december 2023 om 15:12

Komend jaar zal de digitale transformatie voor chauffeurs en managers van wagenparken onvermijdelijk zijn. Webfleet geeft aan welke valkuilen en kansen dat met zich meebrengt voor de Nederlandse transportsector in 2024.De transportsector staat volgens Webfleet voor ‘een reeks complexe uitdagingen die de industrie vormgeeft en dwingt tot aanpassing’:
  • Digitalisatie van de supply chain: Geavanceerde technologieën en digitalisering transformeren de transportsector. Het vermogen om realtime-gegevens te benutten en naadloze communicatie te handhaven, is cruciaal. Terwijl deze verandering kansen biedt, brengt het ook de uitdaging met zich mee van het effectief beheren van gegevens. 

  • IT-beveiliging: De toenemende digitalisatie maakt de transportsector ook kwetsbaar voor cyberaanvallen. Het waarborgen van de beveiliging van gevoelige informatie en kritieke infrastructuur is van het grootste belang.

  • Veranderende klanteisen: Klant verwachten van bedrijven in de transportsector niet alleen snellere en traceerbare leveringen, maar ook meer transparantie, flexibiliteit en een naadloze klantervaring.

  • Schaarste aan personeel: Ook in 2024 blijft het tekort aan gekwalificeerd personeel een van de meest urgente in de transportsector. Bedrijven moeten aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden bieden en meer investeren in opleiding en ontwikkeling.

  • Veranderende wet- en regelgeving: Vervoersbedrijven krijgen te maken met aangescherpte en nieuwe wet- en regelgeving. Bedrijven met wagenparken moeten zich onder meer voorbereiden op strengere milieueisen, schonere voertuigen en nauwkeurige registratie van rij- en rusttijden.Deze trends voor 2024 vragen om een strategische benadering en innovatieve oplossingen die de groei en duurzaamheid van organisaties in de transportsector in Nederland waarborgen, zo stelt Webfleet:
  • Investeer in technologie: Geavanceerde IT-systemen en software voor supply chain-beheer maken realtime-tracking mogelijk en geven klanten inzicht in de status van hun zendingen. 

  • Flexibele leveringsmogelijkheden: Digitale oplossingen, zoals fleet managementsoftware en GPS-tracking systemen, spelen een cruciale rol bij het stroomlijnen van processen.

  • Proactieve communicatie: Een fleet management app maakt de inzet van chauffeurs en materieel efficiënt en het verhoogt de klanttevredenheid.

  • Duurzaamheid: De keuze van brandstoffen en de vernieuwing van de vloot zijn cruciale aspecten voor transportbedrijven om aan de duurzaamheidsdoelstellingen te voldoen.Lucas Avink, Head of Sales Benelux at Bridgestone Mobility Solutions: “Goederenvervoer is in de afgelopen jaren een complex en dynamisch ecosysteem geworden. Dat maakt de inzet van geïntegreerde oplossingen steeds urgenter. Webfleet ontwikkelde samen met Logi App een oplossing die digitale urenregistratie en ritlijstintegratie, telematica en trucknavigatie samenbrengt in één applicatie. Dat optimaliseert de activiteiten in de transportsector, verlaagt de kosten en helpt bij het voldoen aan de groeiende vraag naar duurzaamheid en klantgerichtheid.”


Webfleet signaleert de trends voor de transportsector in 2024

Webfleet signaleert de trends voor de transportsector in 2024