Kwekerij Zwartjes rijdt zuinig en comfortabel met Scania R320 6x2

Kwekerij Zwartjes rijdt zuinig en comfortabel met Scania R320 6x2

4 mei 2023 om 12:44

– Kwekerij Zwartjes, gevestigd in Wijchen, heeft een Scania R320 6x2*4 bakwagen met Heiwo carrosserie in gebruik genomen. Robbin Zwartjes en zijn vader ruilden hun 25 jaar oude Scania in en blijven het merk trouw vanwege het rijcomfort en het brandstofverbruik. “Ik kan me niet voorstellen dat er een beter merk is dan Scania,” aldus een gelukkige Zwartjes.



De R-serie met 320 pk, die op jaarbasis ruim 25.000 km gaat rijden, wordt ingezet voor het bezorgen van vaste planten en siergrassen in Nederland, België en Duitsland. De plantenkwekerij hoopt met de ingebruikname kosten te besparen en efficiënter te kunnen werken. Zwartjes is zeer tevreden over het brandstofverbruik. “We rijden al tientallen jaren met Scania en uit ervaring kunnen we zeggen dat het een superzuinige auto is. Daar besparen we flink op.”



Voor extra laadvermogen tijdens het drukke plantenseizoen werd gekozen voor een gestuurde en hefbare naloopas gemonteerd. Zwartjes neemt zelf achter het stuur plaats en is bijzonder enthousiast over het rijcomfort. Vooral de luchtgeveerde vooras vindt hij een uitkomst. “Hier hebben we niet lang over na hoeven denken. Het rijdt als een touringcar. Wat een verschil met onze vorige Scania! Dat was ook een prima auto, maar je merkt aan alles dat de techniek enorm is vooruitgegaan.”



Veel bekijks

Dat Kwekerij Zwartjes veel aandacht besteedde aan het uiterlijk van de 6x2 bakwagen is te zien aan het eindresultaat. De R-cabine werd via het Scania Multi Color Concept (MCC) af fabriek in de juiste bedrijfskleuren gespoten. Scania Central Delivery Workshop verzorgde de opbouw van luchthoorns, lichtbak met verstralers, extra werklampen en trof de nodige voorbereidingen voor carrosseriebouwer Heiwo, die een strakke laadbak met extra verzwaarde D’hollandia laadklep plaatste. De Alcoa velgen met groene details maken het helemaal af. “Het is een plaatje geworden,” zegt Zwartjes, die veel bekijks trekt met zijn nieuwe aanwinst.



Eind februari werd de nieuwe truck op feestelijke wijze afgeleverd. De relatie met de dealer in Nijmegen gaf mede de doorslag dat Kwekerij Zwartjes wederom voor Scania koos. “Een dikke tien! We zijn heel tevreden. Ook over de samenwerking met Heiwo en beletteraar Tanco in Naaldwijk. Nadat de truck van de band afrolde, is het heel snel gegaan.”



Kwekerij Zwartjes

In 1977 richtte Ger Zwartjes de gelijknamige kwekerij op, die sindsdien is uitgegroeid tot een begrip in Nederland en daarbuiten. Het familiebedrijf met zeven medewerkers levert vaste planten en meer dan 400 soorten siergrassen aan groothandelaren, hoveniers, tuincentra en overheidsinstanties. Om aan de behoeften van de consument te voldoen beschikt het bedrijf ook over een webshop waar particulieren planten kunnen bestellen. “Door onze vele reizen over de hele wereld zijn we in staat geweest om ons assortiment uit te breiden en onze klanten een ruime keuze aan planten aan te bieden,” aldus Robbin Zwartjes.



 


Kwekerij Zwartjes rijdt zuinig en comfortabel met Scania R320 6x2

Kwekerij Zwartjes rijdt zuinig en comfortabel met Scania R320 6x2