HE-Logistics B.V. bestaat 10 jaar!

HE-Logistics B.V. bestaat 10 jaar!

1 juli 2021 om 15:02

10-jarig bestaan van HE-LOGISTICS B.V.



Esther van der Graaf vertelt: “2021 is voor ons een heel bijzonder jaar, want op 4 juli 2021 bereiken we een nieuwe mijlpaal: ons tinnen jubileum. Dit 10-jarig bestaan van ons bedrijf markeert de grens tussen het verleden en de toekomst. Wat een rollercoaster was het en is het nog altijd!”



Hennie en Esther van der Graaf zijn terecht trots op hetgeen ze in die jaren hebben opgebouwd, terwijl dit zeker niet altijd gemakkelijk was.



HET BEGIN ... Hennie had altijd een grote mond en vond, dat hij het beter kon. Esther zei dan: “Ga dat dan maar bewijzen!” Zo gezegd, zo gedaan. En Esther moet achteraf toegeven, dat Hennie het inderdaad beter kan dan menig ander. Eerst in zijn eentje, maar al na een paar maanden moest er iemand bij en na 9 maanden is Esther met haar toenmalige baan gestopt om mee te kunnen gaan helpen in 'de zaak'. Esther vervolgt: “Ik denk, dat we elkaar wel aardig hebben aangevuld. Waar Hennie zich helemaal met het operationele gedeelte bezighoudt, doe ik de gehele marketing, HR-zaken, back-office zaken en nog veel meer. Samenwerken was en is niet altijd gemakkelijk, maar zonder al te veel bonje komen wij er samen toch altijd wel weer uit. Bovendien heb ik een flinke stap teruggezet in het aantal uren dat ik voor de zaak werk en dat maakte mijn leven een stuk makkelijker. Kon ook, omdat we nu voldoende personeel hebben. Uiteindelijk zijn we van één enthousiasteling uitgegroeid tot een flink bedrijf mèt een goede reputatie.



De volgende logische stap: om onze klanten te kunnen blijven bedienen, kwamen we er niet onderuit om aan een eigen wagenpark te beginnen. Door de crisis vielen heel veel bedrijven om en daardoor waren er bijna geen wielen meer te verkrijgen. Daarnaast hebben we een groot aantal trouwe, vaste charters.



MOEILIJKE TIJDEN … Zoals iedereen zijn ook wij niet verschoond gebleven van moeilijke periodes, maar dankzij onze behoudendheid zijn we toch overeind gebleven. We kozen niet voor grote afdelingen, complexe systemen en hele dure softwarepakketten, maar voor kleine beginnende bedrijven met normale prijzen. Desondanks gaan we altijd met onze tijd mee en hebben we het nieuwste van het nieuwste materiaal.



BEETJE GELUK … Natuurlijk wist Hennie als geen ander hoe een bedrijf op te zetten en te leiden, maar ook hierbij komt een gunfactor èn een klein beetje geluk om de hoek kijken. De goede mensen op de juiste momenten tegenkomen.



INNOVATIE … Constant alert blijven. In ons geval betekent dit, dat je elke dag moet kijken naar wat je zelf doet, maar ook naar je omgeving. Waar zijn dingen aan het ontstaan; waar doe jij het beter of slechter; wat zijn de veranderingen in de markt? Het is de kunst om dat in het team te krijgen. De reactietijd op dingen is heel beperkt, dus moeten we het als organisatie in het systeem krijgen. Dit is een jaar waarin we de kwaliteit weer verder omhoog willen schroeven.



HOOGTEPUNTEN … Wat waren we trots op onze allereerste trekker; en natuurlijk de Tautliner met bijbehorende afdeling en niet te vergeten de verhuizing naar een riant kantoor een verdieping lager, na jaren in een piepklein kantoortje te hebben gewerkt.



Nog een aantal andere bedrijven opgezet, waaronder mijn persoonlijke bedrijfje ‘Arty By Esther’. Ontstaan uit een hobby om de stress rond het hebben van een eigen bedrijf onder controle te houden.



SAMENWERKINGEN … We hebben vele samenwerkingsbanden, waarvan een aantal al vanaf het begin met ons werken. Ik noem er maar een paar: Hoek en Blok; IP-visie; Youresite; Xelnett; Yveco.



KIJKEN NAAR DE TOEKOMST … Omdat we toch op leeftijd zijn, vragen velen aan ons: wat gaan jullie doen? Met pensioen, de zaak verkopen? Nou daar kunnen we kort over zijn: zolang het kan gaan we gewoon lekker door. Niemand weet wat de toekomst zal brengen, maar onze dochter is ons inmiddels komen versterken, dus wie weet hoe het gaat lopen. In ieder geval zullen we het lijntje openhouden en met iedereen zoveel mogelijk in contact blijven, hoewel dat wel steeds moeilijker wordt naarmate we groter worden. Bovendien is het is een feit, dat als je bedrijf groter wordt het dan ook onpersoonlijker wordt. Dus ons grote streven is om dichtbij de mensen te blijven.



DANK … Tot slot willen wij iedereen bedanken die ons bedrijf tot een succes hebben gemaakt, het kantoorpersoneel en natuurlijk onze trouwe chauffeurs. De klanten, leveranciers, charters en iedereen, die ik vergeet te noemen. Mede dankzij hen is ons bedrijf geworden wat het nu is en wij hopen, dat we ook in de toekomst op iedereen kunnen blijven rekenen! Wij denken aan een mooie nalatenschap te hebben gebouwd en kunnen tevreden terugkijken op deze hectische jaren." 



DANK JULLIE WEL! - Hennie en Esther van der Graaf



Een filmpje waarin Esther haar verhaal vertelt, is te bekijken op:  https://www.facebook.com/HE.LogisticsBV/videos/4229458570408055 en alle contactinfo van HE-Logistics vindt u bij het bedrijfsprofiel. Daar kunt u voor meer informatie ook doorklikken naar de eigen website.


HE-Logistics B.V. bestaat 10 jaar!

HE-Logistics B.V. bestaat 10 jaar!