COVID-19 update Duitsland.

COVID-19 update Duitsland.

25 november 2021 om 12:45

Duitsland hanteert strengere regels Covid-19.Om Duitsland binnen te komen is de transportsector nog steeds vrijgesteld van de coronamaatregelen. Er zijn geen grenscontroles en er hoeft geen vaccinatie-, herstel- of testbewijs overlegd te worden bij inreizen.Wél heeft Duitsland sinds vandaag strengere coronaregels voor het dagelijks leven.

In de vrijetijdssector, bijvoorbeeld in bioscopen, dierentuinen, zwembaden, restaurants, bij concerten, op kerstmarkten en in sportstadions geldt 2G. Dit geeft alleen toegang voor 'gevaccineerde' en 'genezen' mensen.Landelijk geldt vanaf vandaag de 3G-regel in bussen en treinen en op de werkvloer.Let op:

Duitse werknemers moeten sinds deze week een bewijs van vaccinatie of herstel overleggen, of twee keer per week een bewijs van negatieve test overleggen aan de werkgever. Het blijkt nu dat veel andere bedrijven, met name in de transportsector in Duitsland, deze regel ook doorvoeren voor buitenlandse chauffeurs.Houd er dus rekening mee dat aan uw chauffeurs hun QR-code wordt gevraagd.Dit is vaak ook al van toepassing in Italië en Oostenrijk. Met laden en lossen wordt het soms nog wel door de vingers gezien, of de loodsmedewerkers nemen deze taak over van de chauffeur.Het is afwachten hoe dit zich in Duitsland gaat ontwikkelen. Wij adviseren u om contact te houden met uw klanten in Duitsland om erachter te komen hoe zij de regels handhaven.Lees hier de informatie van TLN. ( https://www.tln.nl/nieuws/liveblog-coronavirus/ )

Bron: TLN 


COVID-19 update Duitsland.

COVID-19 update Duitsland.